Slimme Jessica 111 bereikte hoogste ejr van Noord-Nederland

15
dec
2020
0
Reacties

Ze is nog volop in productie, Jessica 111, die in Noord-Nederland in boekjaar 2019-2020 het hoogste economisch jaarresultaat neerzette (zie tabel). Met een ejr van 4202 euro laat Jessica 111 (Talentino x Zunder) van maatschap Otten uit Makkinga Hoeksteiner Sara Hosuma 56 en Hoeksteiner Baaike 29 van Van der Mark uit Veenwouden achter haar. Dat maakt haar tot aanvoerder van de top 10.

‘Jessica 111 is qua bouw precies het soort koe dat ik graag zie’, zegt René Otten over de koe. ‘Er zit veel lengte in haar, met een mooie wigvorm. Daarnaast heeft ze een goede kop en een goede conditie. Qua gedrag is het een onopvallende en slimme koe.’

Grootste koefamilie van de stal

Jessica stamt uit een familie die in 1989 begon als embryo van Bell Troy. ‘In eerste instantie was de combinatie met Celsius niet super, maar dankzij latere, juiste combinaties is de koefamilie nu dertig jaar later uitgegroeid tot een van de grootste koefamilies in de stal’, geeft Otten aan.

Jessica 111 is inmiddels bijna tien jaar oud en bezig met haar zevende lactatie en loopt volgens Otten nog mooi door. Afgelopen oktober passeerde ze ook nog eens de grens van 100.000 kg melk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *